TER NAGEDACHTENIS VAN:
Blijf op de hoogte en volg FAMILIE
12 December 2007 | Nederland, Helmond
+ VOORBURG, 3 december 2007
12 December 2007 - 21:20
Lesley:
Lieve Tante Ditty,
Ik heb u altijd bewonderd om uw rust en wijsheid maar ook om uw tomeloze humor.
U was degenen die altijd klaar stond met een luisterend oor.
Oordeelde nooit over andere. Kortom u was een prettig mens om erbij te hebben.
Nu moeten wij “Kunstt-jes” het u nog maar na zien te doen.
U bent voor mij, en ik denk namens vele met mij, de “God Mother” van de Kunstt-clan.
Tante Ditty heel erg bedankt dat ik u heb mogen leren kennen, U was een pracht vrouw!
Het komende gedicht draag ik op aan al onze ouders, ooms en tantes, neven en nichten, opa’s en oma’s die u voor zijn gegaan.
Doe ze in ieder geval de hartelijke groeten….
WEES WELKOM,
Straks, als ik sterf,
Zullen ze allemaal op de drempel staan:
De geliefden die mij zijn voorgegaan.
Eén voor één zal ik ze vol vreugde om het weerzien aanzien
en ze omhelzen.
Ik weet nu al: het voelt zo vertrouwd, alsof we gisteren nog elkaar zagen en omhelsden.
Straks, als ik sterf,
Zullen ze allemaal rond mijn sterfbed staan, mijn geliefden die mij zijn voorgegaan.
Ze zullen blij zijn nu ik mijn taak op aarde volbracht heb en mijn lessen geleerd.
Ze zullen me laten zien wáár en hóe zij mij daarbij geholpen hebben.
Want helpen doen ze. Elke dag voel ik de warmte van hun liefde.
Straks, als ik sterf,
Zullen ze er allemaal zijn om mij mee te nemen en voor te gaan.
Ze zullen mij de weidse verten, de zonnige dalen, de hoge bergen en de onvoorstelbaar warme en mooie kleuren van het landschap zien.
Maar vooral zullen ze mij vol vreugde laten zien dat dit een wereld van volkomen liefde is, waar God alles in alles is.
Eindelijk samen thuis, verbonden in liefde.
Straks, als ik terugkeer naar huis, dan zal ik mogen zien waartoe en waarom ik hier op aarde was.
En een stem zal zeggen:
‘wees welkom, Mijn kind.
Je hebt je taak volbracht en daarom mag je nu de vreugde smaken van dit leven in eenheid met Mij.
Wees Welkom, Mijn kind, Ik ben blij met jou.’
02’30”
uit: Wat mijn hart zeggen wil…Hans Stolp
ISBN: 90-202-8420-7
13 December 2007 - 07:52
Ingrid:
Lesley. mooi gesproken en een mooi gedicht.
Tante Ditty, is altijd heel bijzonder geliefd geweest.
Niet klagen, maar dragen en dat heeft ze altijd gedaan!!
Ondanks dat ik er vrede mee kan hebben, dat ze een verder lijden gespaard is gebleven,zal het voor de kinderen toch anders zijn en het gemis er zijn.
Ik vond en vind het een pracht mens.
Liefs Ingrid